Στο Τυροκομείο Αρβανίτη, η φιλοσοφία μας ορίζει πως για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της εποχής και να βαδίσουμε στο μέλλον πρέπει να μένουμε σταθεροί στις αρχές μας. Για το λόγο…
Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο…
Στην περιοχή αυτή όπου παραδοσιακά παράγεται γιαούρτι (Δορκάδα), το αγρόκτημα εδώ και κάποια χρόνια καλλιεργεί λούπινα ως τροφή για τα γαλακτοπαραγωγικά του πρόβατα. Σε ένα αγρόκτημά που καλύπτει 500 στρέμματα…
Μεταξύ των γαλακτοκομικών προϊόντων που παράγονται βρίσκεται και ένα προϊόν, που έχει χαρακτηριστεί Π.Ο.Π. (14-1-94) είναι το Κατίκι Δομοκού. Αλοιφώδες τυρί, λευκού χρώματος, με μαλακιά γεύση, ελαφρά ξινή και αλμυρή,…
Έχετε αναρωτηθεί γιατί μερικά τυριά βγαίνουν σε «ρόδες», μικρότερες ή μεγαλύτερες, που στην Ελλάδα αποκαλούμε «κεφάλια»; Ή γιατί κάποια άλλα βγαίνουν σε ορθογώνιο σχήμα, σε κυλινδρικό, σε τετράγωνο, ή ακόμα…
Επιστήμονες διερεύνησαν 35 τρόφιμα για να διαπιστώσουν γιατί κάποια είναι περισσότερο εθιστικά από άλλα Επιστήμονες του University of Michigan προσπαθώντας να απαντήσουν στο ερώτημα γιατί κάποιες τροφές είναι πιο εθιστικές…
H “Τhe Great British Cheese Company”, παράγει εκλεκτά, ιδιαίτερα τυριά, που βασίζονται σε κλασικά τυριά όπως το cheddar, αλλά έχουν «παιχνιδιάρικη» διάθεση, με χαριτωμένα ονόματα, χρωματιστό κέρινο περίβλημα και ιδιαίτερες…
Είναι το πιο ακριβό τυρί στον κόσμο, παράγεται μόνο σε μια φάρμα στην Σερβία και έχει ως πρώτη ύλη του το γάλα γαϊδάρας. Παρότι είναι εξαιρετικά σπάνιο αυτό το τυρί…
Χτισμένο στο υψηλότερο σημείο της Ίου δίπλα στη φάρμα της οικογένειας, το παραδοσιακό τυροκομείο “Διασέλι” προσφέρει στον επισκέπτη μία εμπειρία γεύσεων καταμεσής του Αιγαίου. Η ιστορία του ξεκινά πολλές δεκαετίες…
Αξιοποιώντας τα μυστικά της τέχνης της τυροκομίας, η τρίτη γενιά της οικογένειάς μας δημιούργησε τη ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε ή αλλιώς LESVOS DAIRY. Η εταιρία μας, πάντρεψε την οικογενειακή παράδοση με…
ΖΩΖΕΦΙΝΟΣ Εδώ και μερικούς μήνες έχει ξεκινήσει η λειτουργία της τυροκομικής μονάδας «Ζωζεφίνος» (είναι η μεγαλύτερη της Σύρου) η οποία βρίσκεται στην περιοχή του Άνω Μάννα. Πρόκειται για μια οικογενειακή…
Είναι μεγάλη η ποικιλία των τυριών (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, μυζήθρα, φέτα) που παράγει η τυροκομία Καϊδαντζή (60 χρόνια εμπειρίας). Στα ισχυρά χαρτιά της θα βρούμε το υπέροχο γκερεμέζι. Πρόκειται για ένα…
Παραδοσιακό ελληνικό τυρί αλειφώδους υφής από αιγοπρόβειο γάλα με υπόξινη ευχάριστη γεύση και άρωμα. Το τσαλαφούτι είναι παραδοσιακό ελληνικό, απαλό σε υφή τυρί που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα. Το τυρί…
Πρόκειται για ένα πλούσιο σε γεύση τυρί, που παράγεται αποκλειστικά από αιγοπρόβειο γάλα από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στα καταπράσινα λιβάδια της Λήμνου. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το…