Ο καρπός ροδιού είναι ιδιαίτερα χαμηλός θερμιδικά και ιδιαίτερα πλούσιος σε υδατάνθρακες και κάλιο. Τις ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού πάνω κάτω όλοι τις γνωρίζουμε. Το αγαπημένο ρόδι συνοδεύει σαλάτες, κρέατα…
Ένας εξαιρετικός συνδυασμός γλύκας και μια πρωτότυπη μαρμελάδα από την μικρή οικοτεχνίας της Ευβοίας. Ένα από τα τελευταία τους δημιουργήματα είναι η μαρμελάδα σύκου με λευκή σοκολάτα που περιέχει 60%…
To 2010, αναζητώντας για μια νέα δραστηριότητα εκτός Αθήνας και με το όνειρο μιας πιο ποιοτικής ζωής στην επαρχία, ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με νέες καλλιέργειες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Η…
Η Χίος φημίζεται για γευστικά της μανταρίνια, γεγονός που σίγουρα οφείλεται και στο μικροκλίμα που επικρατεί στο νησί. Αυτή η ιδιαίτερη γεύση διατηρείται και στην μαρμελάδα μανταρινιού Mr.&Mrs. GREEK,…
Μια ξεχωριστή πάστα κάστανου που ακροβατεί μεταξύ της μαρμελάδας και της σάλτσας με υπέροχο άρωμα και γεύση Ισορροπημένη γεύση κάστανου ελαφρώς γλυκιά και αρωματική από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο αλλά…
Πρωτότυπη γεύση που ξαφνιάζει, η μαύρη βιολογική ελιά καλαμών συναντά το πορτοκάλι σε αυτή την ιδιαίτερη, δροσερή μαρμελάδα. • Με φρυγανισμένο ψωμί και βούτυρο • Σαν συνοδευτικό τυριών και…
Στο μικρό χωριό της Ζαρούχλας, που βρίσκεται στα ορεινά της Ακράτας στο νομό Αχαΐας, η Αριάδνη Χαντζή παράγει από το 1999 ζυμαρικά, μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού με τις συνταγές…
“Μελίμηλον Nάξου” Μας έλειψε η απλότητα. Σε αυτά που ζούμε, στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις «μικρές χαρές», στα ερεθίσματα που αφυπνίζουν τις αισθήσεις μας. Αυτήν αναπολήσαμε. Σε παιδικές αναμνήσεις,…
Αν η διαφήμιση και η έρευνα απαιτούν λίγο… «μαγείρεμα» τότε η μαγειρική θέλει οπωσδήποτε βιολογία και marketing. Κάπως έτσι προέκυψε η εταιρία … Chefstories Η Ελένη Κουμεντάκη, βιολόγος, με θεωρητική…
Το προϊόν είναι ένα φυτικό – σοκολατένιο άλειμμα φρυγανιάς (με σοκολάτα υγείας), κρέπας, βάφλας ή γλυκών και υποκαθιστά με τον πλέον υγιεινό τρόπο προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται από σκόνες και…
Μοναδικές, γιατί περιέχουν 85% φρέσκο ελληνικό φρούτο. Αυθεντικές, Ελληνικές, παράγονται μόνο από ελληνικά φρούτα. Υγιεινές-Αγνές, γιατί δεν περιέχουν πηκτίνες, πρόσθετα χρώματα, αρώματα η συντηρητικά και έχουν υψηλή διατροφική αξία.…
Τραγανή και γεμάτη γεύση, με το άρωμα και την επίγευση του μοσχολέμονου, αποτελεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό. Ιδανική ως άλειμμα, πρωινό, κρέπες και βάφλες, ως επιδόρπιο και στη ζαχαροπλαστική. Τιραμισού…
Ο chef Δημήτρης Χωματάς, με πολυετή πορεία στον χώρο της εστίασης και έχοντας εργαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθημερινά επιμελείται την διαδικασία παραγωγής αλλά και πειραματίζεται επάνω σε νέα…