Το αγρόκτημα των Ευβοιότοπων, όπως μαρτυρά και το όνομά τους βρίσκεται στην Εύβοια και παράγει κρέας ποιότητας με σαφή φιλοσοφία και όραμα. Στην Βόρειο Εύβοια, αμέσως μετά το Μαντούδι και…
Η Escargot de Crete από το 2012 διαθέτει την πρώτη καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας σαλιγκαριών στην Ελλάδα. Η Escargot de Crete, εκμεταλλευόμενη τις ιδανικές καιρικές συνθήκες της Κρήτης…
Η Kerkini farm, η οικογενειακή φάρμα του Βασίλη Παπαδόπουλου δημιουργήθηκε το 1999 και λειτουργεί ως η μοναδική κάθετη μονάδα εκτροφής & επεξεργασίας βουβαλίσιου κρέατος στην Ελλάδα. Οι εγκαταστάσεις της,…
“Μόλις άνοιξα ένα πακέτο φρέσκου κοτόπουλου και το δέρμα φαίνεται μπλε. Είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσω”; “Το πακέτο με το βοδινό κρέας που πήρα είναι κάπως σκούρο στο κέντρο. Αυτό…
Η πρόταση συγκέντρωσε 376 ψήφους, δηλαδή τρεις λιγότερες από την απόλυτη πλειοψηφία που απαιτούνταν. Ηττήθηκε οριακά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόταση για απαγόρευση της χρήσης φωσφορικών αλάτων σε βιομηχανικά κρέατα,…
Aυγά Κάθε αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης, αποδίδει 78 θερμίδες και είναι γεμάτο βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά. Aμύγδαλα Μια χούφτα αμύγδαλα (περί τα 28 γραμμάρια) περιέχουν 6 γραμμάρια…
Τι έτρωγαν οι Ελληνες το 1.600 π.Χ.; Ο αρχαιολόγος Χρίστος Ντούμας άφησε για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ακρωτήρι της Θήρας και μίλησε για τις νοστιμιές που…
Το «κεσκέκι» είναι πατροπαράδοτο έθιμο, που ένωνε τους ανθρώπους, με γονιμικές καταβολές από αρχαιοτάτων χρόνων, που διατηρήθηκε επί αιώνες σε πολλές περιοχές της Μικράς Ασίας, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου…
Παραδοσιακό χοιρινό απάκι από την Κρήτη με γεύση από την καμινάδα. Μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν ήταν το ξίδιασμα και κατόπιν το κάπνισμα του χοιρινού κρέατος που έδινε…
Το Κερκυραϊκό Νούμπουλο Φουμικάδο, είναι άριστης ποιότητας προϊόν και φτιάχνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε…
Πανσέτα Μαύρου Χοίρου, βουτηγμένη σε μίγμα καρυκευμάτων και καπνιστή σε ξύλο οξιάς, με αποτέλεσμα μια ιδιαίτερα γευστική και ελαφρώς πικάντικη κρούστα! Πρόκειται για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα που…
Στην Επισκοπή Πεδιάδος Ηρακλείου το κρεοπωλείο του Μάρκου Κρασανάκη από το 1992 τιμά την παράδοση των κρητικών καπνιστών κρεάτων και αλλαντικών. Χοιρινό κρέας μαριναρισμένο σε ξίδι, κύμινο, πάπρικα και ρίγανη…
Νωπό Κουνέλι από τους πρόποδες του Ψηλορείτη. Η πιο υγιεινή και νόστιμη επιλογή. Τρέφεται μόνο με αγνές φυτικές τροφές και νερό από πηγή. Βραβευμένο με Αργυρό Βραβείο Ποιότητας. Διατίθεται χύμα…
Υπάρχουν διάφορα είδη φασιανού, αλλά αυτό που χρησιμοποιείται για κυνήγι ή ακόμη και για να μπεί στο πιάτο σας (το φαγώσιμο είδος δηλαδή) είναι ο Κολχικός φασιανός. Στο εμπόριο υπάρχουν…