Η Sativa ιδρύθηκε το 1997 στους Μολάους Λακωνίας με κύριο αντικείμενο την παραγωγή προϊόντων βρώσιμης ελιάς. Η πρώτη προέρχεται κυρίως από την περιοχή ενώ ποικιλίες πλην της Καλαμών από άλλες…
Εκλεκτό πατέ με υπέροχη γεύση που προκύπτει από τον συνδυασμό πορτσίνι και μαύρης τρούφας από τα ελληνικά βουνά. Δεν περιέχει χρωστικές ουσίες, τεχνικές αρωματικές ύλες και συντηρητικά. Η τρούφες είναι…
Όπως κάθε τόπος έχει τα δικά του ήθη και έθιμα, έτσι και στην περιοχή της Πυλίας και γενικότερα του νομού Μεσσηνίας, υπάρχουν αγνά υλικά και προϊόντα τα οποία οι κάτοικοι…
Ένα ανδρόγυνο από τα Δολιανά της Αρκαδίας, η Γεωργία και ο Κωνσταντίνος Μπουτσιάνης, αποφάσισαν πριν 12 χρόνια να κάνουν ένα παραπάνω βήμα στην παραγωγή ελιάς. Έχοντας συνολικά 100 στρέμματα πράσινης…
Το 1971 η οικογένεια Λεράκη αποφάσισε να δημιουργήσει μια από τις πρώτες φυτείες Αβοκάντο της Κρήτης στην περιοχή Μουρνιές στα Χανιά. Το ήπιο υποτροπικό κλίμα της Κρητικής γη και τα…
Ποικιλία άγριων μανιταριών και αγαρικά καλλιεργημένα, μαγειρεμένα με καραμελωμένα κρεμμύδια, και μυρωδικά. Γίνεται μια βάση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για μια μανιταρόσουπα. Απλώς το αραιώνεις με νερό ή…
Το γουακαμόλε παρασκευάζονταν από τους αζτέκους ήδη από τον 16ο αιώνα και αποτελούσε μέχρι πρόσφατα τη μόνη συνταγή παρασκευής προϊόντος με βάση το Αβοκάντο. Η AVOEL , η 1η εταιρεία…