Αγάπη για τα παραδοσιακά προιόντα... Το τυροκομείο μας ξεκίνησε το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα του νησιού και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά…
Η οικογένεια Λακαφώση, κτηνοτρόφοι από την περιοχή του Λιδωρικίου, που μετακινήθηκαν με τα πόδια, μαζί με τα κοπάδια τους το 1949 στη Βόρεια Αττική, πατάει γερά στην ελληνική παράδοση και,…
Πολίτικες ιστορίες ανακαταμένες στο ίδιο καζάνι με θρύλους, έρωτες και βουβαλινό γάλα. Το Καζάν Ντι Πι αποτέλεσε μία εφεύρεση του ιμάμη, αρκετούς αιώνες πριν, όταν έκαψε το βουβαλινό γάλα και…
Το αφυδατωμένο τυρί από φέτα, , παράγεται από φέτα, αφού αυτή προηγουμένως ωριμάσει δυο μήνες, με την μέθοδο της αποξήρανσης χωρίς θέρμανση. "Το συγκεκριμένο προϊόν περιέχει στα 100 γραμμάρια, 34…
Η οικογένεια ΝΤΑΓΙΑΝΤΑ δραστηριοποιείται στο χώρο των Κρητικών Τυριών από το 1974 και ξεκίνησε από τον Αντώνη Νταγιαντά του Ελευθερίου ο οποίος από μικρό παιδί ασχολείται με την κτηνοτροφία και…
Το Ραγιάν ιδρύθηκε το 1986 προτείνοντας έναν διαφορετικό τρόπο διατροφής, απαλλαγμένο από τα παγκοσμιοποιημένα διατροφικά δεδομένα, με σεβασμό στο περιβάλλον, τις εποχές, την υγεία και την παράδοση. Το Ραγιάν έρχεται…
Το τυροκομείο μας, που φέρει τη σφραγίδα «Οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνης» τα τελευταία 6 χρόνια, αλλά η ιστορία του και η ιστορία του τυριού μας καλά κρατεί σχεδόν έναν αιώνα, βραβεύτηκε…
Ένα πλήρες, πρόβειο, βιολογικό γιαούρτι, των 250gr το οποίο παρασκευάζεται με την φροντίδα της καθετοποιημένης μονάδας. Η πλούσια γεύση του και η απαλή υφή του οφείλεται στο φρέσκο βιολογικό γάλα,…
Ο κύριος όγκος των τυριών που παράγονται είναι το παραδοσιακό λαδοτύρι της Λέσβου. Επίσης, παράγονται φέτα, γραβιέρα, γιαούρτι, μυτζήθρα ξερή και ανθότυρο. Στα παραπάνω προσθέστε και τον παραδοσιακό τραχανά της…
Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί ωρίμανσης που παρασκευάζεται από ένα μέρος αιγοπρόβειο και ένα μέρος αγελαδινό γάλα. Η γοητεία του βρίσκεται στην επικάλυψη από βότανα και μπαχαρικά που, πέρα από…
Στο νομό Αττικής υπάχρουν πολύ λίγα τυροκομεία. Από τα ελάχιστα παραδοσιακά, που εκσυγχρονίστηκαν και εξελίχθηκαν, είναι εκείνο του Καδαϊντζή, στο Μαρκόπουλο. Η «ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΪΔΑΝΤΖΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.», ασχολείται με το…
Στην Ήπειρο, δύο φίλοι έφτιαξαν το σύγχρονο τυροκομείο «Ζαγόρι» και με δική τους συνταγή παράγουν το βασιλοτύρι, ένα τυρί που έχει ήδη κατακτήσει την ελληνική αγορά. Το τυροκομείο «Ζαγόρι» βρίσκεται…
Κι όμως δεν είναι υπερβολή. Το αρσενικό τυρί του Οικογενειακού Τυροκομείου Μπαμπούνη, με τον τρόπο που παρασκευάζεται, αποδεικνύει πως ο χρόνος επιδρά πάνω του καταλυτικά. Σαν τα καλά κόκκινα κρασιά…
Ένα στρογγυλό τυρί έκπληξη από τη Σύρο έρχεται για να αναστατώσει τη γεύση στο πιάτο μας. Πρόκειται για τοπικό τυρί της Σύρου με το περίεργο όνομα γροθοτυράκι. Παράγεται 100% από…